בעידן בו הכל מושתת על לחיצת כפתור או במקרה הגרוע שימוש בשתי אצבעות כדי לקרב או להרחיק מאיתנו אובייקטים, קל לנו מאוד להרים את מצלמת הנייד לעשות שתי תנועות ורבע ולהתפקס על הפריים שלנו. אבל אז…. כשאנחנו רוצים להעלות את התמונה לרשתות, להגדיל אותה או לערוך אותה, אנחנו שמים לב שהאיכות שלה ירודה באופן משמעותי.
עדשות המצלמה בניידים היום מצוינות ורק הולכות ונעשות טובות יותר אבל…. הזום הדיגיטלי שמקל מצד אחד על חיינו, פוגע מן הצד השני באיכות התמונה, שכן הוא מייצר פיקסלים מיותרים שביכולתנו למנוע בקלות.
אז מה עושים??
- מכירים ביתרונות העדשה של הסמארטפון – עדשות מצלמת הטלפון הן, ברובן, עדשות רחבות! מצד אחד זהו דבר נפלא בצילום אדריכלות ומאפשר צילום של חללים גדולים בתמונה אחת. מצד שני, בבואנו לצלם נישה או אובייקט ספציפי כמו פרזול או עבודת נגרות מאוד ספציפית, העדשה הרחבה היא חיסרון.
- הכרת העדשות השונות שיש לנו בסמארטפון – היום, לכל אחד מאיתנו יש בין שתיים לשלוש עדשות בנייד המאפשרות לנו מגוון רחב של צילומים (על השימוש בעדשות השונות שיש ברשותנו היכנסו לבלוג בנושא עדשות הנייד שלנו). הכירו את העדשות שברשותכם ועברו בינהן לקבלת הפריים המיטבי.
- הופכים להיות הזום של עצמנו – הפסיקו להשתמש בזום הדיגיטלי והיפכו להיות הזום שלכם בעצמכם. התקרבו או התרחקו מהאובייקט המצולם עד לקבלת הפרספקטיבה הנכונה עבורכם. זיכרו! מה שנראה גדול בעין, יצא קטן מאוד במצלמה. להתקרב או להתרחק מהאובייקט, יעניק לכם גם הבנה טובה יותר של מה אתם רוצים לצלם וכיצד אתם רוצים לעשות זאת.
שלכם,
איה ארגוב
צלמת אדריכלות ועיצוב פנים